Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Κολοκυθάκια ψητά με φέτα


Συστατικά

  • 15 κολοκυθάκια
  • 15 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μία κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • φέτα
  • μία πράσινη πιπεριά μεγάλη

  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια στα δύο στο μάκρος σαν βαρκούλες. Τα τοποθετούμε σε ταψί που να μπορεί να σκεπαστεί και τα χαράζουμε πάλι στο μάκρος.
  2. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και βάζουμε στη σχισμή σε όλα τα κολοκύθια. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι σε όλα.
  3. Βάζουμε το ταψί σκεπασμένο στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε μίγμα με τριμμένη φέτα ψιλικομμένη πιπεριά πράσινη και την καυτερή. Απλώνουμε το υλικό πάνω στα κολοκυθάκια και ρίχνουμε λάδι σε όλα.
  5. Ψήνουμε σκεπασμένα για άλλη μισή ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε πάνω στη φέτα να στρώσουμε και φέτες ντομάτας.


Κολοκυθάκι
Είναι πλούσιο σε νερό και κάλιο . Είναι διουρητικό, ηρεμιστικό και έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση στο έντερο. Τα 100 gr έχουν 25 kcal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: