skip to main |
skip to sidebar
Συστατικά
- 15 κολοκυθάκια
- 15 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μία κόκκινη καυτερή πιπεριά
- φέτα
- μία πράσινη πιπεριά μεγάλη
- Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια στα δύο στο μάκρος σαν βαρκούλες. Τα τοποθετούμε σε ταψί που να μπορεί να σκεπαστεί και τα χαράζουμε πάλι στο μάκρος.
- Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και βάζουμε στη σχισμή σε όλα τα κολοκύθια. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι σε όλα.
- Βάζουμε το ταψί σκεπασμένο στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε μίγμα με τριμμένη φέτα ψιλικομμένη πιπεριά πράσινη και την καυτερή. Απλώνουμε το υλικό πάνω στα κολοκυθάκια και ρίχνουμε λάδι σε όλα.
- Ψήνουμε σκεπασμένα για άλλη μισή ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε πάνω στη φέτα να στρώσουμε και φέτες ντομάτας.
Κολοκυθάκι
Είναι πλούσιο σε νερό και κάλιο . Είναι διουρητικό, ηρεμιστικό και έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση στο έντερο. Τα 100 gr έχουν 25 kcal.